tandlægevagt ved akut tandpine

Sådan gør du ved akut tandpine eller tandsmerte

Har du tidligere stået i en situation med akut tandpine, hvor du ikke vidste, hvad du skulle gøre? I fald har du måske allerede en god ide om, hvad du skal gøre, hvis det skulle opstå igen. Har du derimod ikke oplevet tandsmerter så uudholdelige, at du næsten ikke kan være i dig selv, så bør læse videre her.

Der findes forskellige former og grader af tandpine og tandsmerter, så hvis du blot oplever en lille isning i tænderne, bør dette alene ikke få dig til at panikke og gribe til en drastisk løsning, men under alle omstændigheder kan det være en god ide at kontakte din tandlæge hurtigst muligt.

Oftest opleves tandsmerter ved ganske almindelige huller i tænderne. Disse kan være generende, men de behøves ikke nødvendigvis at være forbundet med uudholdelig smerte. Dette ser først, hvis bakterier får banet sig væk ned til tandbenet – også kaldet dentinen – da dette indeholder en masse nerveceller. Selv om det går imod ens intuition er der derfor heller ikke nogen sammenhæng mellem størrelsen på et hul og graden af tandsmerter, og i stedet er det nærmere dybden af hullet, der er udslagsgivende for at akut tandpine opstår.

Kontakt en vagttandlæge ved stærke tandsmerter

Hvis man har en mistanke om, at der er tale om et hul, skal man selvfølgelig søge tandlæge hurtigst, men hvis man oplever akut tandpine, vil man næppe være i tvivl, og så bør man ringe til en vagttandlæge, så man hurtigt muligt kan konsultere en professionel tandlæge med problemet.

Rundt omkring findes der mange vagttandlæger, men det er ikke helt uden betydning, hvilken vagttandlæge, som man vælger at ringe til. Hvis man eksempelvis oplever tandsmerter, bor i København og blot ringer til den første og bedste vagttandlæge, kan man risikere, at man kommer til at betale dyrt for at få behandlet sine tænder. Mange tandlæger tillægger nemlig gebyrer, hvis der er tale om akutte tandsmerter, da dette også ofte vil være uden for almindelig åbningstid.

Ring til en gratis tandlægevagt i København

I stedet for blot at ringe til den første og bedste tandlægevagt er det derfor en god ide at have undersøgt mulighederne inden man stifter nærmere bekendtskab med den ubehagelige tandpine. Der findes tandlægevagter i København, som er ganske gratis at benytte sig af – eller det vil sige, at man i hvert fald ikke betaler mere end normalt for akut hjælp til sine tandsmerter.

En af disse tandlæger med gratis tandlægevagt i København er Tandlægecenter Højbro Plads. I normal åbningstid fungerer tandlægen som en ganske normal tandlægeklinik, men uden for normal åbningstid har man valgt at tilknytte en vagttandlæge som en ekstra service til sine kunder, da man jo ikke selv kan gøre for, at der opstår akut tandpine.

Hvis man ringer uden for normal åbningstid vil tandlægevagten tage stillingen til situationen og i telefonen vurdere, om det er tilstrækkeligt at rådgive med symptombehandling, om der skal bookes en akut tandlægetid tidligt næste dag eller om det er nødvendigt at få øjeblikkelig tandbehandling. Selv om man oplever alvorlig tandpine kan blot en eksperts rådgivning virke beroligende, så hvis man er i tvivl, er det altid en gode ide at ringe for at være på den sikre side.
Tandlægeventer Højbros tandlægevagt i København kan kontaktes på
tlf. 31 31 13 06

Gem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *