bolde til bordfodbold

Definitionen af et fodboldmål

Et fodboldmål består af to stolper og en overlægger (horisontal stolpe). Udover dette er der monteret et net bagved, således at bolden ikke fortsætter efter endt skud. Fodboldmål skal være placeret i midten, dvs. at der skal være lige langt fra fodboldmålet til hver side af fodboldbanen. Et traditionelt fodboldmål er som regel 7,32 meter fra den ene stolpe til den anden stolpe og ca. 2,44 meter højt, dvs. fra jorden til den horisontale stolpe. Stolperne skal efter reglerne være hvide, og de må ikke være til gene for spillerne.

Fodboldmål fås i mange forskellige størrelser, især hvis man ikke er på jagt efter mål, der skal bruges professionelt og i rigtige fodboldkampe. Uprofessionelle mål der bare skal bruges til almindeligt boldspil i haven eller på eksempelvis institutioner, behøver derfor ikke at leve om reglerne om hvilken form, farve og størrelse, der normalt er gældende. Det eneste der skal være gældende, er bare, at fodboldmålene ikke må være til fare for dem, der benytter dem. Priserne på disse fodboldmål behøver derfor heller ikke at være særligt høje.

I fodbold går spillet ud på, at en fodboldspiller skal forsøge at skyde bolden ind i målet, hvor det så er målmandens job at forsvare målet, således at hans modstandere ikke scorer på målet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *